Inițiatori

Profesorul Arthur Caplan

Dr. Caplan este un renumit profesor și cercetător în domeniul eticii medicale, cu numeroase publicații și expert în etica în medicina de transplant. El este șeful Diviziei de Bioetică de la Centrul Medical Langone al Universității din New York și fost președinte al Departamentului de Etică Medicală, precum și titularul catedrei de bioetică Sidney D. Caplan de la Facultatea de Medicină Perelman a Universității din Pennsylvania din Philadelphia.

Theresa Chu, Președinte, Comitetul Director al UDCPFOH

Theresa Chu este avocat internațional specializat în drepturile omului și președinte al Comitetului director al Declarației Universale privind Combaterea și Prevenirea Recoltării Forțate de Organe. De la începutul persecuției împotriva Falun Gong în 1999, ea a apărat victimele pro bono (pentru binele public) și este implicată activ în procedurile judiciare împotriva fostului lider al partidului chinez Jiang Zemin și a altor oficiali ai PCC implicați în comiterea crimelor de recoltare de organe.

UDCPFOH este lansată în comun de cătrecinci ONG-uri fondatoare :

Introducere

Prin următoarele declarații, organizațiile fondatoare fac apel la toți oamenii din lume să se implice și să sprijine UDCPFOH:

  1. Al Doilea Război Mondial a provocat omenirii o suferință și pierderi iremediabile. De asemenea, a impulsionat sistemul internațional de justiție penală să pedepsească încălcările barbare ale drepturilor omului ca fiind “crimă de genocid", "crimă de tortură" și "crimă împotriva umanității", recunoscute ca fiind printre cele mai grave infracțiuni de către dreptul penal internațional. Abuzurile grave ale drepturilor omului persistă într-un climat de secretomanie și rămân imperturbabile, fiind ușor de ignorat datorită influențelor politice și economice exercitate de regimurile totalitare. În consecință, morțile suplimentare și suferințele de nedescris sunt fără sfârșit. Recoltarea forțată de organe de către PCC, o crimă diabolică care afectează milioane de oameni, este una dintre aceste atrocități.
  2. De-a lungul anilor, rapoartele de investigație realizate de organizații internaționale, grupuri pentru drepturile omului și guverne, precum și analizele experților au concluzionat că cel mai mare număr de victime ale recoltării forțate de organe sunt practicanții Falun Gong. "Tribunalul Independent pentru China" înființat la Londra în 2019 a afirmat că uciderea deținuților pentru a le obține organele pentru transplanturi continuă în China și că printre victimele principale se numără prantincanți Falun Gong și uigurii încarcerați, iar acest lucru a fost dovedit dincolo de orice îndoială rezonabilă.
  3. Crimele comise în timpul celui de-al Doilea Război Mondial au dus la adoptarea mai multor convenții internaționale importante privind drepturile omului. În secolul 20th , când războaiele și abuzurile au distrus drepturile omului, libertățile și justiția, comunitatea internațională și-a consolidat consensul pentru a proteja drepturile fundamentale ale omului sub forma unor declarații și convenții internaționale și le-a pus în aplicare în întreaga lume. UDCPFOH susține în mod clar standardele de bază reprezentate în cele mai importante convenții internaționale privind drepturile omului din ultimii 70 de ani și utilizează aceste standarde ca principii directoare. Aceste convenții includ Declarația Universală a Drepturilor Omului (1948), Pactul Internațional cu Privire la Drepturile Civile și Politice (1966), Convenția Împotriva Torturii și a Altor Pedepse sau Tratamente Crude, Inumane sau Degradante (1984), Convenția Pentru Protecția Drepturilor Omului și a Demnității Ființei Umane în ceea ce Privește Aplicațiile Biologiei și Medicinei: Convenția Privind Drepturile Omului și Biomedicina (1997), și Convenția Consiliului Europei Împotriva Traficului de Organe Umane (2015).
  4. Recoltarea forțată de organe nu este folosită doar pentru a efectua o "curățare" și un genocid al practicanților Falun Gong și al grupurilor etnice minoritare, precum uigurii, ci este implicată și în obținerea unui profit economic masiv. Un astfel de profit provine din transplantul de organe în sine, precum și din vânzarea transnațională de organe, din turismul de transplant și din intermedierea de organe. Prin urmare, pentru a combate și a preveni recoltarea forțată de organe este nevoie de eforturi depuse simultan la nivel internațional și național.
  5. La nivel național, UDCPFOH afirmă că toate guvernele trebuie să ia măsurile legislative și de altă natură necesare pentru a incrimina recoltarea forțată de organe în legislația națională, pentru a-i pedepsi cu strictețe pe cei responsabili de această infracțiune, iar sistemul judiciar trebuie să inițieze și să asigure o anchetă penală și o urmărire penală eficientă a tuturor infracțiunilor. Sistemele administrative ale tuturor guvernelor trebuie să interzică accesul oricărei persoane despre care se știe că participă direct sau indirect la recoltarea forțată de organe, să descurajeze profesioniștii din domeniul medical să instruiască medici sau personal medical chinez în domeniul chirurgiei de transplant și să îndemne revistele medicale să respingă publicațiile despre "experiența chineză" în medicina de transplant și altele asemenea. Între timp, fiecare țară ar trebui să sensibilizeze publicul cu privire la caracterul ilegal al recoltării forțate de organe. UDCPFOH subliniază cooperarea internațională în ceea ce privește colectarea, analiza și schimbul de informații relevante privind organele umane obținute în mod ilicit și investigarea abuzurilor legate de recoltarea forțată de organe.